Αντώνης Μιτζέλος ΡΕΘΥΜΝΟ και Ηράκλειο Κρήτης

crete.mitzΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης | Τρίτη, 11 Ιουνίου, 9μμ | Ο Κήπος του Αλή Βαφή
Μια ακουστική Κιθαρωδία. Μια μοναδική παράσταση

Το καλοκαίρι του 2012 ο Αντώνης Μιτζέλος, ο πιο ταλαντούχος Έλληνας rock κιθαρίστας, συνθέτης και εκτελεστής, από τους πιο καταξιωμένους και αγαπημένους, σχεδίασε και υλοποίησε το project ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ | KITHARODIA | THE MUSIC PROJECT.

{Κιθαρωδία (κιθαρώδησις): τραγούδι με συνοδεία κιθάρας}

Επόμενη παράσταση στη Κρήτη, Ηράκλειο: Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 21.00 | Βασιλική Αγ. Μάρκου

Μετά από έναν πλούσιο χειμώνα, με παραστάσεις και συνεργασίες με ξεχωριστούς μουσικούς και ερμηνευτές (AnimaCorda, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Κότσιρα, Βασίλη Καζούλη, Πέτρο Γαιτάνο, Γεωργία Νταγάκη) ο Αντώνης Μιτζέλος συνεχίζει και προτείνει, για το καλοκαίρι 2013, μια διαφορετική Κιθαρωδία, επιλέγοντας για αυτό ξεχωριστούς, ιστορικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Στάση πρώτη: Κρήτη | Ο Κήπος του Αλή Βαφή, Ρέθυμνο
Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, με φωνή και καρδιά, o Αντώνης Μιτζέλος, με την ακουστική και κλασική του κιθάρα, επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους θεατές – κοινωνούς μιας άκρως μουσικής εμπειρίας, αποτέλεσμα των υψηλών δεξιοτεχνικών και εκφραστικών ικανοτήτων του καλλιτέχνη.  Ερμηνεύει οργανικά θέματα από το album του Beyond the Light (ηχογραφημένο στην Νέα Υόρκη το 2000), δικά του τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε (Με το ίδιο μακό, Φύλακας άγγελος κά), καθώς και έργα-επιλογές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο (Al Di Meola, John Mc Laughlin, Sting…). Ο ήχος του βιολιού εισάγεται για πρώτη φορά στην Κιθαρωδία, από την ταλαντούχα μουσικό Κατερίνα Τεπελένα, συνοδεύοντας και χρωματίζοντας τις μελωδίες. Μαζί του στο τραγούδι η Μαρία Αναματερού, μια νέα τραγουδοποιός και εξαιρετική ερμηνεύτρια.

Μια παράσταση με πλούσιο υλικό, εναλλαγές, μουσικές εικόνες και ξεχωριστούς αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με τον χώρο και τους θεατές,  στον Κήπο του Αλή βαφή, το βράδυ της 11ης Ιουνίου.  Και έτσι για μία ακόμη φορά, η Κιθαρωδία, σύγχρονη και διαχρονική, θα γίνει μέσο διάδοσης της ''ψιλής κιθάρισις'', της λυρικότητας, της Ελληνικότητας και πάνω από όλα της πίστης ότι η μουσική είναι τελικά η μόνη αλήθεια.


mitzelos-kriti2Ο Κήπος του Αλή Βαφή  Τζάνε Μπουνιαλή 65Α, Πεταλάδικα, Ρέθυμνο Τ 6972 07 33 16
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επόμενη παράσταση στη Κρήτη, Ηράκλειο: Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 21.00 | Βασιλική Αγ. Μάρκου
 
Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Παραστάσεων | Ιούλιος - Αύγουστος 2013
Κάθε σταθμός, και μία νέα Κιθαρωδία. Με ξεχωριστούς καλεσμένους μουσικούς και ερμηνευτές, με μουσικές επιλογές που συνδυάζονται και εναρμονίζονται με την ατμόσφαιρα και την ενέργεια του χώρου. Οι επόμενες παραστάσεις προγραμματίζονται για:
Ρόδος: Παναγιά του Μπούργκου στη Μεσαιωνική Πόλη
Σκιάθος: Ανοιχτό Θέατρο Μπούρτζι
Πάτρα: Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Λίγα λόγια για την Κιθαρωδία. Καλοκαίρι 2012 - Χειμώνας 2013
Η αρχή γίνεται με μια μοναδική παράσταση στο Λόφο του Στράνη το καλοκαίρι 2012 στη Ζάκυνθο καθώς και 2 παραστάσεις στο Λονδίνο. Μαζί του ο Παναγιώτης Μάργαρης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, η οποία εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, διαθέτει μια πλούσια, καλοδουλεμένη φωνή που της επιτρέπει να τραγουδάει με άνεση τραγούδια από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς.  
Ο χειμώνας του 2012 συνεχίζει με τους AnimaCorda. Οι Μιχάλης Μπρούζος και Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, δύο κλασσικοί κιθαρίστες, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με τον πλούτο των μουσικών τους ιδεών και ηχοχρωμάτων αλλά και με την άρτια τεχνική τους σε κλασικές, ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, συμπράττουν με τον Αντώνη Μιτζέλο σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αυτοσχεδιαστική παράσταση, που καλύπτει πολλά διαφορετικά είδη, από jazz έως και συμφωνική. Η Μαριάννα Πολυχρονίδη παραμένει μαζί τους. Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2012 παίζουν στην σκηνή του HALF NOTE JAZZ CLUB με εναλλασσόμενους καλεσμένους τους: Βασίλη Καζούλη, Πέτρο Γαιτάνο, Γεωργία Νταγάκη, Βασίλη Λέκκα και Γιάννη Κότσιρα. Συνεχίζουν τον χειμώνα σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Share

создать сайт