Τερμίτες

Μιτζέλος Αντώνης - Τερμίτες - Δισκογραφία  
mousikorama termites 001Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φωνή, κιθάρα), Παύλο Κικριλή (ακουστική κιθάρα), Δημήτρη Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσσο)και Αντώνη Μιτζέλο (σόλο κιθάρα) καθώς και τον Τόλη Σκαματζούρα στα τύμπανα. Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band (Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ.Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης). Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο "Armageddon" και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο ή Instrumental. Ο δίσκος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400).

Το 1983, έπειτα από την αποτυχία αυτή του πρώτου τους δίσκου, το συγκρότημα αποφασίζει να στραφεί στον Ελληνικό στίχο. Μαζί με τη γλώσσα των στίχων αλλάζει και το όνομα του συγκροτήματος το οποίο καλείται πλέον Τερμίτες. Στο συγκρότημα προστίθεται ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα ντραμς. Τους στίχους σε αρκετά κομμάτια γράφει ο Μιχάλης Μαρματάκης.

Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος "Αμαρτωλή Μαρία". Το 1986 την παραγωγή των δίσκων αναλαμβάνει η Virgin. Κυκλοφορεί ο δίσκος "Τσιμεντένια τραίνα".

mousikorama termites 012Μιτζέλος Αντώνης - Τερμίτες - Δισκογραφία Το 1988 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος με την ονομασία "Περιμένοντας τη βροχή". Είναι επίσης το έτος διάλυσης του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, το συγκρότημα διαλύεται επειδή είχε αρχίσει να αλλοιώνεται το στυλ του και επειδή η rock μουσική δεν ακουγόταν εκείνη την εποχή στον Ελληνικό χώρο. Δίνουν ωστόσο την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν έπειτα από 10 χρόνια για μια μεγάλη συναυλία.

Το Μάιο του 2000 κυκλοφορεί το ζωντανό ηχητικό ντοκουμέντο που προήλθε από την ιστορική επανένωση των Τερμιτών στην σκηνή, επανένωση η οποία πήρε σάρκα και οστά στη μεγαλειώδη, μοναδική συναυλία που έδωσαν στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μαζί τους στην σκηνή βρέθηκαν πολλοί από τους καλούς φίλους τους, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Κότσιρας, οι αδελφοί Κατσιμίχα και άλλοι. Η αποτύπωση αυτής της εξαιρετικής βραδιάς, όπου στην πραγματικότητα εξιστορήθηκε όλη η διαδρομή του γκρουπ, οδήγησε στην κυκλοφορία του διπλού live CD, με τίτλο "Η Συναυλία". 1982 - Armaggedon 1983 - Αμαρτωλή Μαρία 1986 - Τσιμεντένια τρένα 1988 - Περιμένοντας τη βροχή 2000 - Η Συναυλία

Δισκογραφία

1981 - Termites - P. L. J. Band - Armageddon

1982 - Τερμίτες - P. L. J. Band - Τερμίτες

1984 - Τερμίτες - Η αμαρτωλή Μαρία

1986 - Τσιμεντένια τρένα - Τερμίτες

1987 - Τσιμεντένιο κοντσέρτο - Τερμίτες & φίλοι

1988 - Περιμένωντας τη βροχή - Τερμίτες

1989 - Η εποχή των τυμπάνων

1992 - Τα καλύτερα τραγούδια τους

2000 - Live στο ειρήνης και φιλίας - Τερμίτες και φίλοι

2001 - Τερμίτες - Όσα δε μπορείς να αφήσεις

2009 - Ροκ το ελληνικό (Ελευθεροτυπία)


Φωτογραφίες από τους Τερμίτες

Share

создать сайт